ویروس فلج کننده‌ای که در ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارد جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صندوق فولاد با اعمال افزایش سالانه و متناسب‌سازی واریز شد پرت شدن کودک از سانروف حادثه پرتکرار فصل گرم | بازی والدین با جان فرزندان هانی کرده به ضرب گلوله دستگیر شد + فیلم انقلاب فرهنگی، طلیعه تعالی نظام آموزشی عصای پیر غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتاً شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها
سرخط خبرها

۸۰ درصد کل ساختمان‌ها در مشهد نقص ایمنی دارد | این نقیصه شامل ۹۰ درصد مراکز درمانی نیز می‌شود

  • کد خبر: ۲۰۰۶۱۱
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶
۸۰ درصد کل ساختمان‌ها در مشهد نقص ایمنی دارد | این نقیصه شامل ۹۰ درصد مراکز درمانی نیز می‌شود
یک مقام مسئول در سازمان آتش‌نشانی مشهد گفت: ۸۰ درصد ساختمان‌های غیرمسکونی در مشهد از جمله مراکز اقامتی، تجاری و... نقص ایمنی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز درحالی‌که مراکز بهداشتی و درمانی به‌عنوان مراکز تجمعی و پرتردد، طبق اولویت‌بندی نظارت بر ایمنی ساختمان‌ها در رده «بااهمیت بسیار زیاد» قرار می‌گیرند، بیمارستان‌های محدودی در مشهد هستند که تاکنون از سازمان آتش‌نشانی، تأییدیه ایمنی گرفته‌اند. به‌طوری‌که سرپرست سازمان آتش‌نشانی مشهد، تعدادشان را بسیار کم و انگشت‌شمار بیان کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد مراکز بهداشتی و درمانی شهر بدون تأییدیه ایمنی هستند، درحالی‌که ما از این بیمارستان‌ها بازدید و نواقص ایمنی‌شان را به آن‌ها و دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده‌ایم.

حمیدرضا کافی‌نیا در جریان بازدید از روزنامه شهرآرا، درباره وضعیت ایمنی ساختمان‌های مشهد بیان کرد: ۱۲۴ ساختمان دارای نقص ایمنی در شهر در سامانه‌ای باعنوان «منتاک» ثبت شده است که در بین این ساختمان‌ها همه نوع کاربری به‌جز مسکونی وجود دارد.

وی افزود: ۸۰ درصد ساختمان‌های غیرمسکونی در مشهد از جمله مراکز اقامتی، تجاری و... نقص ایمنی دارند. البته ما نمی‌گوییم ساختمان‌های مسکونی نیز دارای وضعیت ایمنی مطلوبی هستند، چون ما به‌سراغشان نرفته‌ایم و دراین‌باره الزام قانونی وجود ندارد. وقتی یک ساختمان مسکونی پایان‌کار می‌گیرد، ما دیگر اجازه ورود برای بررسی را نداریم.

به گفته این مسئول آتش‌نشانی مشهد در بررسی نقص ایمنی ساختمان‌ها، به موارد برگرفته از مبحث مقررات ملی ساختمان از سه منظر اعلام، اطفا و معماری ساختمان‌ها پرداخته می‌شود. او این را هم تأکید کرد که ساختمان ناایمن از لحاظ سازه و استحکام بنا بررسی می‌شود و متفاوت از بررسی‌های مربوط به نقص ایمنی است.

ساختمان‌هایی که پای کار نمی‌آیند

کافی‌نیا در ادامه از ساختمان‌هایی در شهر با عنوان قدیمی و بزرگ نام برد که پای کار ایمن‌سازی نمی‌آیند و تصریح کرد: مجتمع‌های تجاری و مسکونی بزرگی در شهر داریم که تعدادشان زیاد است، اما با این توجیه که اگر قرار بر ایمنی باشد باید اینجا را تعطیل کنیم و مثلا صد مغازه‌دار از کار می‌افتند و اینکه مجبورند برای نصب سامانه‌های اطفای حریق هزینه کنند، پای کار نمی‌آیند.

وی با بیان اینکه به مرجعی برای ابلاغ دستور در این زمینه نیاز داریم افزود: در نهایت پیشنهاد ما به مجتمع‌های مسکونی بزرگ و مجتمع‌های تجاری قدیمی این است که به‌طور سطح‌بندی شده اقدامات ایمنی انجام دهند تا فشار اقتصادی به مالکان و بهره‌برداران وارد نشود.

کافی‌نیا تصریح کرد: آن‌ها می‌توانند سال اول، سیم‌کشی‌ها را داکت‌بندی کنند و کپسول بگذارند. با همین اقدام، یک قدم جلو می‌افتند و ما گواهی ایمنی یک‌ساله به آن‌ها می‌دهیم. در سال دوم، سامانه اعلام حریق و سال بعد سامانه اطفای حریق را اجرا کنند. سال چهارم نیز علاوه بر فعال نگه‌داشتن همه این سامانه‌ها، بحث حفاظ‌ها و نرده‌ها و جان پناه را تکمیل کنند، بدین ترتیب عملا پس از چهار سال یک ساختمان ایمن خواهند داشت.

ساختمان‌های خوداطفا؛ ملاک ایمنی یک شهر

سرپرست سازمان آتش‌نشانی مشهد با بیان اینکه ملاک ایمن بودن یک شهر، خوداطفابودن ساختمان‌های آن است، افزود: ما بهترین ماشین آلات آتش‌نشانی کشور را در مشهد در اختیار داریم. مثلا بالابر ۷۲ متری ما را تهران نیز ندارد، اما این دلیل نمی‌شود که بگوییم از لحاظ ایمنی بهترین هستیم. چون ملاک ایمن بودن یک شهر خوداطفابودن ساختمان‌های آن شهر است، نه اینکه ما هر روز تجهیزات جدیدی اضافه کنیم. مثلا تا کی می‌توانیم با بالارفتن طبقات ساختمان‌ها نردبان بلندمرتبه بیاوریم؟

وی ادامه داد: در دنیا هم اصلا چنین رسمی وجود ندارد، مثلا در شهری مانند پاریس با آن تعداد ساختمان مرتفع، فقط دوازده نردبان بالابر در اختیار دارند که نهایت ارتفاعش ۳۲ متر است. آن‌ها معتقدند که قرار نیست با احداث هر ساختمان بلندمرتبه به همان ارتفاع بالابر داشته باشند، بلکه باید ساختمان‌ها خوداطفا باشند. در مشهد هم می‌خواهیم به همین سمت پیش برویم و به همین دلیل مقررات را با دقت بیشتری در حوزه نظارت و پیشگیری دنبال می‌کنیم و به سمت داشتن ساختمان‌های خوداطفا پیش می‌رویم.

مقابله با مرگ خاموش

بااینکه مهم‌ترین عملیات نجاتگران آتش‌نشانی در شهر اطفای حریق به نظر می‌رسد، بسامد عملیات‌های مربوط به نجات و امداد و ایمنی به طور معمول بیشتر از حریق است، موضوعی که کافی‌نیا در ادامه این گفتگو به آن تصریح کرد و گفت: به طور معمول روزانه ۴۰ درصد از عملیات‌ها مربوط به حریق است و ۶۰ درصد خدمات ایمنی و امداد و نجات را تشکیل می‌دهد که بیشتر آتش‌سوزی‌ها مربوط به اطفای‌حریق ساختمان‌هاست که بیشترین علت آن نقص در سیم‌کشی ساختمان‌هاست و در حریق پرتکرار خودرو‌ها نیز علت اصلی اتصال در برق خودرو است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->